vinterhälsning vintern 2000/2001

Ja - nu kommer min JUL HÄLSNING!!! Lite försenad, men med det vädret vi har haft så kom det ingen inspiration till julhälsningen...

Men traditioner får man justera ibland. Tänkte skicka en vinterhälsning - men kanske blev det ett vinteräventyr istället! Åtminstonde blev det för mig!

Tog mig en minisemster nu över första helgen i februari. Lyckades att träffa på helgen med det kallasta vädret hittills denna vinter. Minusgrader inomhus när jag kom å kylskåpsvarmt när jag fått upp tempen...
När det väl började bli lite varmare - ja då såg det ut så här.
Som tur är så blev det inte taget några foton inne i huset, kyla, snö, slask och trötthet gör det inte vackrare. Men så här vacker såg soptunnan ut innifrån huset.

så här ser herrgården ut ifrån brunnen. Efter att ha hinkat upp vatten - så inser man varför vintervatten i hus är taxeringsvärdeshöjande. Här skulle pumpen ha stått!

Vatten i hink är jättebra att ha då man hanterar ved huggmejsel och slägghammare, blir kanske lite väl rött.

Nu var det dags att bege sig hemåt till staden, sagt och gjort - man beger sig iväg ut på de snöfyllda skånska vägarna. Bilden är lika suddig som jag upplevde det!
Såhär ser Linderöds busstation ut i vinterdräkt - tagit ifrån den mest vindskyddade vinkeln. Jag kom tio minuter innan ordinarie avgång å bussen kom cirke tjugo minuter efter ordinarie avgång - så med tanke på vädret var det hyfsat!
Jaaaa va skönt att vara passagerare! Vinterväglag, i den trygga bussen åker man bara...
trodde jag ja. Lägg här märke till viadukten - den är vågrät! Chaffören sträcker sig här efter telefonen. Såhär ser det ut när jag håller kameran i busslinjen
Spana in den där gardinen! Det är bara gravitationen som drar i den.
Då bussen nu låg i diket - ja då kan man inte öppna dörrarna - dom går utåt i nya bussar. Då fick vi prova att hoppa ut från förarfönstret. Det gick bra det också. Efter det så kunde jag ta utebilder också!
Härså beger vi oss iväg till bussen som avgick efter oss. Den kom snabbare fram.

Såja tänk va lite snö å en minisemester kan göra att man knackar ner lite på sin computor!

Allt detta hände mig, Pär Egevad, den 5 februari 2001.

gott nytt år - å glad påsk!