mitt fotoår 2001

kom på att jag skulle göra något åt alla foto som jag har liggande. Något album har man inte direkt i dessa digitala tider. Vad är då inte det naturligaste!? Jo att ytterligare skräpa ner internet, få informationsförståsigpåarna att förfasa sig ännumer för all ovederhäftig informationsbuller som likt en dimma förmörkar den klara webbutsikten!

Som vanligt började året med Januari och för en gångs skull lite vinter! Jag hade en liten kort semester, för att stå ut med tiden fram till nästa semester, eller var det nu för att kollegorna skulle stå ut med mig till nästa semeter. Likväl det blev ett äventyr! Jag hamnade i diket för första gången!
Även utsikten från min arbetsplats vitnade - en kort stund

ett stort framsteg skedde på min arbetsplats! Man hade kommit fram till att man skulle bryta mot den malmöitiska andan och även berätta för utombys vad som föregick i de olika husen! Vi fick skyltar på våra hus! För här i Svearnas rike är det viktigt att inte förhäva sig, eller berätta om för andra vad man gör. Likaså måste man följa myndighetspåbud!! Så under lång tid har vi på min arbetsplats endast visat hur man tar sig ut ur våra lokaler, inte hur man hittar in eller hur man hittar inom lokalerna. Intressant, men har tagit på några personers humör...
Sen är det ju så att det är bättre att ha inga skyltar än att ha skyltar utan estetiskt värde...

Detta foto här ovan får representera att jag började att upptäcka min kameras möjlighet att ta närbilder eller macrobilder. Det skedde faktiskt under bussresan som är nämnd här ovan, det första resultatet av denna ingivelse blev mina vinterblommor.

Till våren hör också att min fader fyller år, här uppackandes hans nya stereo!


Det blev en liten vårutflykt också! Innan de skymmande löven börjar att komma fram. Det är viktigt att föreviga dylika tillfällen! Här ser vi Magnus med sitt favoritobjekt . En gammal sommarstuga som jag bodde i när jag var liten, 12-14 en sommar. Nu tillbyggd! Samt den vidunderliga utsikten från söderåsen en mulen dag.

SOMMAR t.o.m. våra vaktmästare kan sitta ner å ta det lugnt!


Nya utemöbler! I min bostadrättsförening var det dags för att fira sommar med nya sommarmöbler! Här packas upp, monteras, placeras å provsittes!

Åkte själv också på semester! Här två bilder, fönsterrenovering och brunnsrengörning. Mer finns här!

en annan stor begivenhet var givetvis bo01! här hade jag kort för att kunna komma å gå som jag ville. Jag tog inte så mycket bilder här, blev inte så. En del finner du här!

En episod med misslyckat husbåtbyggeri finner du här, men passpå stor fil (2,7 MB)

 

Fick besök ifrån Irland, fick då hedersupgiften att guida på bo01. Här ser vi förberedelser inför uppklättrande i hemlig trädgård.

Jag var ute å gick en del också. Här ser vi malmös strandvall emot Öresund. Då jag önskade få ut lite mer av stranden så styr jag är stegen mot Borrbystrandbad. Det var när jag gjorde min berättelse om Borrby som jag började bruka mina långsmala foton.

Nu närmar sig hösten å arbetet skall starta. Men först en titt över ett vemodigt sensommarlandskap, därpå till STADEN.

Det är dags för Malmöfestivalen. Här tar man många foto, så det gör inte jag. Men så såg jag något! Inte bara skräp utan vad gör man!? Jo man skyddar malmöborna från att komma allt för nära naturen. Träden skärmas av med staket, tält sätts framför och skymmer. Men nu kommer en ännu hemskare tanke, det är inte naturen man skärmar bort - det är det vanartiga! Detta träd är ju defekt! Bara normal natur får visas upp!...tja...

Lite stadsnatur, en kyrkogårdsbesökare å en skönhet från min arbetsplats. Här kom jag på att spindlar är vacka fotoobjekt! Inte bara deras nät i med dagg.

Jag brukar ibland gnälla lite om att solen är besvärlig, för den lyser så ofta in hos mig. Men när man så ser detta - hur många har inte i stället bara skugga å utsikt mot en vägg i en stad. En vacker kvällssol genom kranen in i mitt fönster.

Nu är humlen mogen nu jobbar vi!

Här är det en liten utflykt med facket. Vi är på en rundtur å får oss lite stadshistoria till livs. Nu vet jag var malmös mätpunkt finns, var svenska kronprinsar drog kniv, att det inte är Maria som är på Kochska huset etc.

En liten höstutfärd fastnade också bakom linsen. Här från mina gamla trakter, nu när bruket är stängt så väller betorna ut lite varstans...
Detta foto av ett foto får representeramitt höst studieprojekt i miljöledning. Korsnäs ABs fabrik utanför Gävle, vårt studieobjekt.

Vi fick en ny medarbetare på vår arbetsplats, plötsligt så var han bara där! lite överallt, hmmm.

NU var det dags för vinter igen!!! Precis som överst på denna sida....


 

Ytterligare en sida som brusar; av Pär Egevad, Malmö 20020106